Αισθητική Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική αποτελεί την πλέον συχνή επέμβαση αισθητικής χειρουργικής. Είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική ικανή να δώσει ένα ξεκούραστο και εκφραστικό βλέμμα. Με τη χρήση του laser η επέμβαση πραγματοποιείται αναίμακτα και ανώδυνα επιτυγχάνοντας γρήγορη επούλωση και ελάχιστο οίδημα. Επιπλέον γίνεται ανάπλαση του δέρματος πέριξ των βλεφάρων αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις ρυτίδες και λεπτές γραμμές, όπως το λεγόμενο “πόδι της χήνας”.

Άνω Βλεφαροπλαστική

Με την πάροδο του χρόνου παρατηρείται περίσσεια δέρματος και λίπους που προσδίδουν μια όψη κουρασμένη και αίσθηση βάρους στα άνω βλέφαρα. Χαρακτηριστικός είναι ο περιορισμός στην όραση με συνοδό βλεφαρόπτωση.

Τεχνική

Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Η τομή γίνεται στη φυσιολογική πτυχή του άνω βλεφάρου και αφαιρείται το πλεονάζων δέρμα και λίπος από το έσω τμήμα του βλεφάρου.

Κάτω βλεφαροπλαστική

Η γήρανση προκαλεί σταδιακά την εμφάνιση έντονων ρυτίδων καθώς και προβολή του λίπους στα κάτω βλέφαρα, υπεύθυνα για τις λεγόμενες “σακούλες” και μαύρους κύκλους.

Τεχνική

Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου 1 ώρα. Η τομή μπορεί να γίνει είτε στο εσωτερικό του βλεφάρου είτε ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. Ανάλογα με το πρόβλημα αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος και γίνεται ανακατανομή ή αφαίρεση της περίσσειας λίπους.

Καινοτομία αποτελεί η πλέον σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των μαύρων κύκλων που εφαρμόζεται αποκλειστικά στο Κέντρο μας και αφορά την τοπική έγχυση βλαστοκυττάρων (stem cells) προερχόμενα από τον λιπώδη ιστό (nanofat grafting technique). Συνιστάται στη λήψη μικρής ποσότητας λίπους, συνήθως από την κοιλιά ή τους γοφούς, με την τεχνική της μικρολιποαναρρόφησης και κατόπιν ειδικής μηχανικής επεξεργασίας του λίπους γίνεται εξαγωγή των βλαστοκυττάρων και εν συνεχεία η έγχυσή τους με πολύ λεπτή βελόνη στην περιοχή με τους μαύρους κύκλους στα κάτω βλέφαρα.

Μετά την επέμβαση

Η βλεφαροπλαστική (άνω και κάτω) δεν επηρεάζει την όραση ή την κινητικότητα των ματιών.

  • Υπάρχουν πολύ λεπτά -σχεδόν αόρατα- ράμματα τα οποία αφαιρούνται μετά από 3-5 ημέρες
  • Ελάχιστο οίδημα (πρήξιμο) και εκχυμώσεις (μελανιές) που υποχωρούν με την εφαρμογή ψυχρών επιθεμάτων μέσα στα επόμενα 24ώρα
  • Πόνος δεν υπάρχει, απλά ένα αίσθημα πίεσης που υποχωρεί τις πρώτες ώρες μετά την επέμβαση
  • Μετά από 2-3 ημέρες μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά σας
  • Κοιμηθείτε με το κεφάλι σηκωμένο σε μαξιλάρι τις πρώτες ημέρες
  • Γυαλιά (ηλίου ή οράσεως) μπορείτε να φορέσετε άμεσα
  • Φακοί επαφής μπορούν να φορεθούν μετά από 7-10 ημέρες
  • Make-up στην περιοχή των ματιών σε 5-7 ημέρες
  • Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση για περίπου 2 εβδομάδες

Τα βλέφαρα αποκτούν σταδιακά μια νεανική και ξεκούραστη όψη, ενώ το αποτέλεσμα διαρκεί κατά μέσω όρο μια δεκαετία

Κλείστε ραντεβού →

Άλλες Θεραπείες