Κοιλιοπλαστική

H κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται η χαλάρωση και περίσσεια του δέρματος και του λίπους γύρω και κάτω από τον ομφαλό μέχρι και το εφήβαιο. Ταυτόχρονα γίνεται αποκατάσταση της χαλάρωσης των κοιλιακών μυών δημιουργώντας ένα καλλίγραμμο και αρμονικό σχήμα στην κοιλιά.

Ενδείξεις

 • Χαλάρωση του δέρματος από τον ομφαλό και κάτω μετά από εγκυμοσύνη ή μετά από σημαντική απώλεια βάρους
 • Ραγάδες
 • Συσσώρευση τοπικού λίπους
 • Διάσταση ορθών κοιλιακών μυών

Πριν την επέμβαση

Αρχικά θα εκτιμηθεί ο βαθμός και η έκταση της χαλάρωσης του δέρματος, καθώς και τα σημεία συγκέντρωσης του τοπικού λίπους. Κατόπιν θα εξετάσουμε την πιθανή ύπαρξη διάστασης των κοιλιακών μυών, όπως και την ύπαρξη ομφαλοκήλης ή εάν υπάρχουν τομές από προηγούμενα χειρουργεία (π.χ καισαρική τομή, λαπαροσκοπική επέμβαση).

Σημαντική είναι η διακοπή του καπνίσματος καθώς και ορισμένων φαρμάκων που μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία (π.χ ασπιρίνη). Πριν την επέμβαση πραγματοποιείται πλήρης Αιματολογικός, Καρδιολογικός και Ακτινολογικός έλεγχος.

Τεχνική

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής γίνεται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 2-3 ώρες. Η τομή γίνεται χαμηλά στην κοιλία ούτως ώστε να καλύπτεται από το μπικίνι ή το εσώρουχο. Κατόπιν αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα και υποκείμενο λίπος και γίνεται συρραφή του τραύματος κατά στρώματα. Η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση στα πλάγια τοιχώματα της κοιλίας καθώς και σε άλλες περιοχές του σώματος σμιλεύοντας και δίνοντας ένα εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα. Ανάλογα με την περίπτωση μπορούμε να διακρίνουμε τις εξής τρείς τεχνικές:

 1. Mini κοιλιοπλαστική: ενδείκνυται κυρίως για την ύπαρξη ραγάδων κάτω από τον ομφαλό και για μικρού βαθμού χαλάρωση του δέρματος. Μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ή μέθη, ενώ ο ομφαλός παραμένει στην αρχική του θέση.
 2. Full κοιλιοπλαστική: αποτελεί την πλέον συχνή τεχνική όπου γίνεται μετάθεση του ομφαλού σε νέα θέση
 3. Belt (κυκλοτερής) κοιλιοπλαστική: ενδείκνυται σε περιπτώσεις όπου η περίσσεια του δέρματος και του λίπους εκτείνεται και πίσω στην περιοχή της μέσης (οσφυϊκή περιοχή), όπου αναλόγως επεκτείνεται και η τομή.

Μετά την επέμβαση

Ο/η ασθενής φέρει σωληνάκια παροχέτευσης καθώς και μια ειδική ζώνη κοιλίας. Συνήθως εξέρχεται από την Κλινική την επόμενη ημέρα με τις εξής οδηγίες:

 • Πόνος δεν υπάρχει, απλά μπορεί να νιώθετε ένα αίσθημα πίεσης κυρίως στην περιοχή της τομής
 • Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και δεν αφαιρούνται
 • Τα σωληνάκια των παροχετεύσεων αφαιρούνται μετά από 2-3 ημέρες
 • Η πρώτη αλλαγή του τραύματος γίνεται μετά από 2-3 ημέρες, οπότε και μπορείτε να κάνετε μπάνιο
 • Η ζώνη κοιλίας φέρεται για 1 μήνα
 • Μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας μετά από περίπου 7-10 ημέρες
 • Συνιστάται αποφυγή άσκησης για 1 μήνα
 • Πιθανές επιπλοκές είναι το αιμάτωμα, η επιμόλυνση, η συλλογή ορού, και η δημιουργία υπερτροφικής ουλής

Η κοιλιοπλαστική επιφέρει ένα μόνιμο αποτέλεσμα αλλάζοντας τη σωματοδομή και τη ψυχολογία του ενδιαφερόμενου, προσφέροντας ένα εκπληκτικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Κλείστε ραντεβού →

Άλλες Θεραπείες