Τμήμα Μικροεπεμβάσεων (Χειρουργείο Ημέρας)
Αφαίρεση & Βιοψία Σπίλων (ελιές) και Όγκων δέρματος

Το Τμήμα Μικροεπεμβάσεων (Χειρουργείο Ημέρας) του Ιατρείου μας διαθέτει τον πλέον σύγχρονο χειρουργικό και τεχνολογικό εξοπλισμό όπου με απόλυτη ασφάλεια πραγματοποιούνται υπό τοπική αναισθησία αφαίρεση και βιοψία διαφόρων δερματικών βλαβών όπως:

  • Σπίλοι (ελιές)
  • Καλοήθεις δερματικοί όγκοι (λιπώματα, σμηγματογόνες κύστεις, θηλώματα, υπερκερατώσεις)
  • Κακοήθεις δερματικοί όγκοι (μελάνωμα, βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα)
  • Βιοψία λεμφαδένων (τραχήλου, μασχάλης, βουβωνικής χώρας)
  • Βιοψία όγκων μαστού

Η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί την πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδο πρόληψης των δερματικών όγκων. Το Ιατρείο μας είναι εξοπλισμένο με ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα ψηφιακής χαρτογράφησης σπίλων (ελιές) και δερματικών βλαβών το Dermlite DL3N-PhotoMax. Με τη χρήση του ψηφιακού δερματοσκοπίου και ενός ειδικού λογισμικού εγκατεστημένου στον ηλεκτρονικό υπολογιστή πραγματοποιείται μικροσκοπική και ψηφιακή ανάλυση ορισμένων χαρακτηριστικών των σπίλων και των δερματικών όγκων έτσι ώστε να παρακολουθούμε με ακρίβεια την εξέλιξή τους, ενώ ταυτόχρονα μας δύνεται η δυνατότητα σύγκρισης με παλαιότερες εικόνες σε επόμενο έλεγχο.

tmima-mikroepemvaseon-eikona

Όταν ένας σπίλος ή μια δερματική βλάβη κριθούν ύποπτα για εξαλλαγή πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία χειρουργική αφαίρεση της βλάβης σε υγιή όρια. Το τραύμα συρράπτεται με ειδικά απορροφήσιμα ράμματα τα οποία δεν είναι ορατά και δεν χρειάζονται αφαίρεση. Σε ορισμένες περιπτώσεις όπου η βλάβη είναι μεγάλη μπορεί να χρειασθεί δερματικό μόσχευμα ή κάποιος τοπικός δερματικός κρημνός. Κατόπιν το δείγμα στέλνεται για ιστολογική εξέταση και σύμφωνα με το αποτέλεσμα κρίνεται η περεταίρω αντιμετώπιση.

Το Ιατρείο μας σας παρέχει την πλέον ολοκληρωμένη φροντίδα στη διάγνωση και χειρουργική θεραπεία των δερματικών όγκων σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον με σύγχρονο χειρουργικό εξοπλισμό, χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία.

Κλείστε ραντεβού →

Άλλες Θεραπείες