Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία είναι η έγχυση διάφορων ουσιών κάτω από την επιδερμίδα με σκοπό την αποκατάσταση της σφριγηλότητας και λάμψης του δέρματος. Ενδείξεις για την εφαρμογή της μεσοθεραπείας είναι:

 • Αποκατάσταση της τριχόπτωσης
 • Ενυδάτωση, αντιγήρανση και πρόληψη εμφάνισης ρυτίδων στο πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ
 • Βελτίωση των ραγάδων
 • Μείωση της κυτταρίτιδας
 • Τοπική λιπόλυση

Υπάρχουν 2 είδη μεσοθεραπείας:

 1. Ετερόλογη μεσοθεραπεία: πρόκειται για την έγχυση κοκτέιλ ουσιών κάτω από την επιδερμίδα. Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι το υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικοί παράγοντες. Η έγχυση γίνεται με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνης που δεν προκαλεί πόνο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοσθεί τοπικά αναισθητική κρέμα. Συνήθως αρκεί 1 θεραπεία για βαθιά ενυδάτωση και αναζωογόνηση του προσώπου, ενώ αποτελεί την μέθοδο εκλογής για την αντιμετώπιση των ραγάδων και της κυτταρίτιδας όπου και χρειάζονται 4-6 θεραπείες σε μεσοδιάστημα 10 ημερών
 2. Αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP & Nanofat Grafting): πρόκειται για την λήψη και έγχυση ουσιών και παραγόντων που προέρχονται από τον ίδιο τον οργανισμό μας όπως είναι οι αυξητικοί παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα.
  Με τη τεχνική PRP γίνεται έγχυση αυξητικών παραγόντων που προέρχονται από το αιμοπετάλια του πλάσματος. Αρχικά γίνεται λήψη μικρής ποσότητας αίματος και κατόπιν ειδικής επεξεργασίας που περιλαμβάνει φυγοκέντρηση απομονώνεται το πλάσμα που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια ενεργοποιούνται με την προσθήκη ιόντων ασβεστίου και απελευθερώνουν τους αυξητικούς παράγοντες. Τέλος το διάλυμα του περιέχει το πλάσμα και τους αυξητικούς παράγοντες εγχύεται με πολύ λεπτές βελόνες κάτω από την επιδερμίδα. Αποτελεί τη μέθοδο εκλογής για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και ανάπλασης προσώπου. Συνήθως απαιτούνται 1-2 θεραπείες σε μεσοδιάστημα 1 μήνα.
  Με τη τεχνική του Nanofat Grafting γίνεται έγχυση βλαστοκυττάρων που προέρχονται από τον λιπώδη ιστό. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη μέθοδο αντιγήρανσης και ανάπλασης του δέρματος. Αρχικά πραγματοποιείται λιποαναρρόφηση μικρής ποσότητας λίπους, συνήθως από την κοιλιά ή τους γοφούς και κατόπιν ειδικής επεξεργασίας που περιλαμβάνει την έκπλυση και ρευστοποίηση του λίπους απομονώνεται ένα κιτρινωπό διάλυμα πλούσιο σε βλαστοκύτταρα. Το διάλυμα αυτό εγχύεται στο δέρμα με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνης, χωρίς πόνο και ταλαιπωρία. Αποτελεί την πλέον εξελιγμένη μέθοδο εξάλειψης των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια και αντιμετώπισης των ρυτίδων και σημαδιών φωτογήρανσης του προσώπου. Αρκεί 1 θεραπεία για μας δώσει εξαιρετικά και μόνιμα αποτελέσματα.

Η ευεργετική δράση της μεσοθεραπείας οφείλεται στην ενεργοποίηση της παραγωγής καινούργιου και υγιούς κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ το υαλουρονικό οξύ προκαλεί βαθιά ενυδάτωση και αναδόμηση στης επιδερμίδας.
Στο Ιατρείο μας η μεσοθεραπεία προσώπου και σώματος συνδυάζεται με την τεχνική microneedling Bo-Pen. Πρόκειται για ένα παλλόμενο σύστημα που φέρει στην άκρη 12 λεπτές βελόνες που διαπερνούν το δέρμα με ρυθμιζόμενη ταχύτητα και σε βάθος από 0.25mm έως 2.0mm, ανάλογα με την περιοχή που εφαρμόζεται. Έχει την ιδιότητα να προκαλεί πολλαπλούς μικροτραυματισμούς με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του μηχανισμού της επούλωσης και επομένως την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει τους πόρους του δέρματος επιτρέποντας την καλύτερη και πιο αποτελεσματική διείσδυση των ουσιών της μεσοθεραπείας. Κλινικές εφαρμογές έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά του κυρίως για την αντιμετώπιση των ραγάδων, αλλά και για την λείανση των ρυτίδων του προσώπου.

Η μεσοθεραπεία διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά και είναι ανώδυνη, προκαλώντας μόνο ένα ήπιο ερύθημα (κοκκίνισμα) που υποχωρεί τις επόμενες ώρες. Ο/η ενδιαφερόμενος μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς.

Κλείστε ραντεβού →

Άλλες Θεραπείες