Βραχιονοπλαστική

Η χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή του βραχίονα (μπράτσο) μπορεί να οφείλεται είτε στην σταδιακή απώλεια της ελαστικότητας λόγω γήρανσης είτε μετά από μεγάλη απώλεια βάρους. Με τη βραχιονοπλαστική επιτυγχάνουμε να αναδιαμορφώσουμε την περιοχή των βραχιόνων αφαιρώντας την περίσσεια του δέρματος και του λίπους.

Πριν την επέμβαση

Κατά την αρχική εξέταση θα εκτιμηθεί η έκταση της χαλάρωσης του δέρματος η συσσώρευση τοπικού λίπους καθώς και η ύπαρξη ραγάδων. Επίσης η λήψη του ιστορικού και η επιθυμία της ασθενούς θα μας οδηγήσουν στην επιλογή της καταλληλότερης τεχνικής.

Συνιστάται η διακοπή του καπνίσματος λίγες ημέρες πριν την επέμβαση, όπως και σκευασμάτων που μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία (όπως η ασπιρίνη και ορισμένα βιταμινούχα σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής). Πριν την επέμβαση πραγματοποιείται πλήρης Αιματολογικός, Καρδιολογικός και Ακτινολογικός έλεγχος.

Τεχνική

Η βραχιονοπλαστική εκτελείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 2-3 ώρες. Η τομή μπορεί να γίνει στην εσωτερική ή οπίσθια επιφάνεια του βραχίονα, ενώ εάν η χαλάρωση αφορά και την περιοχή της μασχάλης η τομή μπορεί να επεκταθεί αναλόγως. Κατόπιν αφαιρείται το πλεονάζων δέρμα και λίπος και γίνεται επιμελής συρραφή του τραύματος. Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση στην περιοχή του βραχίονα.

Μετά την επέμβαση

  • Ο/η ασθενής εξέρχεται από την Κλινική την ίδια ημέρα ή την επομένη αναλόγως την έκταση της επέμβασης
  • Φέρει σωληνάκια παροχέτευσης τα οποία αφαιρούνται συνήθως μετά από 2-3 ημέρες
  • Φέρει ειδική ελαστική περίδεση στους βραχίονες για όλη τη διάρκεια της ημέρας την πρώτη εβδομάδα και κατόπιν μόνο τη νύχτα για άλλες τρείς εβδομάδες
  • Επανέρχεσθε στη δουλεία σας μετά από 3-5 ημέρες
  • Ράμματα δεν αφαιρούνται γιατί απορροφώνται από μόνα τους
  • Ενδεχόμενο πρήξιμο ή μελανιές υποχωρούν μέσα σε 7-10 ημέρες
  • Πιθανές επιπλοκές είναι το αιμάτωμα, η επιμόλυνση, οι υπερτροφικές ουλές και το οίδημα που υποχωρεί μετά από λίγες εβδομάδες
  • Συνιστάται αποφυγή άρσης βάρους και άσκηση για 20-30 ημέρες

Το αποτέλεσμα της βραχιονοπλαστικής είναι μόνιμο αλλάζοντας την μορφολογία των άνω άκρων δίνοντας ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Κλείστε ραντεβού →

Άλλες Θεραπείες