Peeling

peeling-1

peeling-2

peeling-3

peeling-4

peeling-5

1. Τι είναι τα χημικά peeling?

Είναι μια μη επεμβατική θεραπεία ανάπλασης του δέρματος, όπου με τη χρήση ειδικών χημικών διαλυμάτων επιτυγχάνουμε την απολέπιση (απομάκρυνση νεκρών κυττάρων) και ανανέωση της επιδερμίδας.

2. Πόσα είδη χημικού peeling υπάρχουν?

Ανάλογα με το βάθος εισχώρησης διαχωρίζονται σε ελαφριά, μεσαίου βάθους και βαθιά peelings. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι το τριχλωροξικό οξύ (TCA), το σαλικυλικό οξύ, το γλυκολικό οξύ και το γαλακτικό οξύ.

3. Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται?

  • Σημάδια φωτογήρανσης (θαμπό και ταλαιπωρημένο δέρμα)
  • Λεπτές γραμμές και ρυτίδες
  • Δυσχρωμίες, κηλίδες, πανάδες
  • Ενεργή ακμή
  • Ουλές ακμής
  • Ανάπλαση στις περιοχές του λαιμού, ντεκολτέ και χεριών

Στο Ιατρείο μας χρησιμοποιούνται τα peelings της Γαλλικής εταιρείας Dermaceutic:

  1. Mask peel (γλυκολικό οξύ 30% και σαλικυλικό οξύ 4%): χρησιμοποιείται κυρίως για λιπαρά δέρματα με τάση ακμής, ενεργή ακμή, έντονη σμηγματόρροια και ανοιχτούς πόρους. Συνήθως απαιτούνται 2-4 θεραπείες σε μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων
  2. Milk peel (γλυκολικό οξύ 50%, γαλακτικό οξύ 10% και σαλικυλικό οξύ 4%): χρησιμοποιείται κυρίως για τις λεπτές γραμμές προσώπου, καθώς και για το θαμπό και ταλαιπωρημένο δέρμα με απώλεια τόνου. Συνήθως απαιτούνται 4 θεραπείες σε μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων
  3. Cosmo peel (TCA 12%, 15%, 18%): χρησιμοποιείται κυρίως για την μείωση των ρυτίδων στις περιοχές του μετώπου, προσώπου, βλεφάρων και γύρω από τα χείλη (ρυτίδες καπνιστή), των σημαδιών της φωτογήρανσης, για τις ουλές ακμής και για τις κηλίδες και πανάδες. Συνήθως απαιτούνται 4 θεραπείες σε μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων
  4. Mela peel (15% Acids: Lacric, Salicylic, Phytic – – Depigmenting agents 11%: Kojic, Detinol, Arbutin): χησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση των πανάδων, του μελάσματος, της μεταφλεγμονώδους μελάγχρωσης και των δυσχρωμιών μετά από την εγκυμοσύνη. Συνήθως απαιτείται 1 θεραπεία, ενώ σε δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να γίνει άλλη μία συνεδρία

4. Πώς γίνεται η θεραπεία ενός peeling

Η διαδικασία διαρκεί 15-20 λεπτά. Αρχικά αφαιρούμε το μακιγιάζ και κατόπιν καθαρίζουμε το δέρμα με έναν ειδικό αφρό που επιτρέπει την καλύτερη διείσδυση του peeling. Εφαρμόζουμε το χημικό peeling σε διάφορες στρώσεις με ειδικές μπατονέτες. Η αίσθηση που θα έχετε είναι ένα ήπιο τσούξιμο το οποίο υποχωρεί άμεσα. Τέλος γίνεται επάλειψη με ειδικές κρέμες που ενισχύουν τη δράση του peeling.
Σε ορισμένες περιπτώσεις συστήνεται η προετοιμασία του προσώπου με κρέμες που περιέχουν βιταμινούχες και αντιοξειδωτικές ουσίες για περίπου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη της θεραπείας με peeling μεγιστοποιώντας έτσι το επιθυμητό αποτέλεσμα.

5. Τι γίνεται μετά την θεραπεία?

Αμέσως μετά τη θεραπεία και για τις επόμενες 2-3 ημέρες, ανάλογα με το είδος του peeling, πιθανόν να έχετε ένα ήπιο ερύθημα (κοκκίνισμα) και μια αίσθηση ξηρότητας. Το δέρμα θα αρχίζει να απολεπίζεται (ξεφλούδισμα) από την 3η έως την 7η ημέρα.
Μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας ημέρα καλύπτοντας το πρόσωπο με make-up.
Απαραίτητη είναι η εφαρμογή ενυδατικής και/ή αναπλαστικής κρέμας μαζί με αντιηλιακή κρέμα ανάλογα με το πρωτόκολλο θεραπείας που εφαρμόζεται.

6. Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα?

Τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται αμέσως μόλις υποχωρήσει το ερύθημα και η απολέπιση. Συστήνεται η ολοκλήρωση όλων των συνεδριών καθώς επιτυγχάνουμε το ιδανικό αποτέλεσμα. Βελτιώνεται σημαντικά η υφή της επιδερμίδας, αφήνοντας ένα πρόσωπο λείο, νεανικό, γεμάτο λάμψη και φρεσκάδα.

Κλείστε ραντεβού →

Άλλες Θεραπείες