Υαλουρονικό Οξύ

1. Τι είναι το Υαλουρονικό οξύ (ΗΑ) και ποια η κύρια ιδιότητά του;

Το ΗΑ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος που βοηθάει στην ενυδάτωση των ιστών. Είναι υδροφιλικό σε πολύ μεγάλο βαθμό και μπορεί να προσελκύσει και να συγκρατήσει ποσότητα νερού έως και 1000 φορές το βάρος του. Η υδρόφιλη ιδιότητα του ΗΑ είναι πολύ σημαντική και θεμελιώδης για τη διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας του δέρματος για την ενυδάτωση του δέρματος.

2. Ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες του ΗΑ;

Δεσμεύει μεγάλες ποσότητες υγρασίας και διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο, βοηθά στο σχηματισμό νέων δερματικών κυττάρων και στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και άλλων ουσιών που συμβάλλουν στη διατήρηση της δομής του δέρματος και προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.

3. Τι συμβαίνει όταν μειώνεται η παραγωγή ΗΑ με την πάροδο του χρόνου;

  • Το δέρμα γίνεται πιο λεπτό
  • Ο όγκος των χειλών μειώνεται
  • Βαθουλώματα στα μάτια και στα μάγουλα
  • Απώλεια όγκου του δέρματος
  • Πτώση της μύτης
  • Ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα

4. Σε ποιες περιοχές του προσώπου εφαρμόζεται τo ΗΑ;

Το ΗΑ μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο και στα σημεία που εντοπίζονται ρυτίδες ή βαθιές πτυχώσεις του δέρματος. Οι κυριότερες περιοχές είναι η βαθιά πτύχωση που συνήθως εμφανίζεται ανάμεσα στα φρύδια (μεσόφρυο), γύρω από τα μάτια, οι βαθιές ρινοπαρειακές ρυτίδες, οι ρυτίδες γύρω από το στόμα, οι ρυτίδες καπνιστού και οι γραμμές της λύπης (ή μαριονέτας). Επίσης έχει θεαματικά αποτελέσματα στην αύξηση του όγκου των χειλιών αλλά και των ζυγωματικών.

5. Τι να περιμένω μετά τη θεραπεία με ΗΑ;

Μετά τη θεραπεία με ΗΑ ενδέχεται να εμφανισθεί ελαφρύς ερεθισμός στα σημεία έγχυσης, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό και διαρκεί λίγο.

6. Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της θεραπείας με ΗΑ;

Τα αποτελέσματα διαρκούν τουλάχιστον 6 μήνες και πολλές φορές έως και 12 μήνες.

7. Με ποια άλλη θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί το ΗΑ;

Το ΗΑ συνδυάζεται εξαιρετικά με το BOTOX με αποτέλεσμα την αύξηση της διάρκειας του αποτελέσματος. Αυτό οφείλεται στο ότι το ΗΑ αυξάνει τον όγκο που έχει χαθεί και το BOTOX ακινητοποιεί τους μύες που προκαλούν τις ρυτίδες έκφρασης. Αποτέλεσμα της συνδυαστικής αυτής δράσης είναι η ολοκληρωμένη θεραπεία αναδόμησης του προσώπου.

Στο Ιατρείο μας χρησιμοποιούνται προϊόντα υαλουρονικού οξέος εγκεκριμένα από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση (CE).

ΠΡΙΝ

ialouroniko-prin-1

ialouroniko-prin-2

teoxane before plastikos xeirourgos papanikolaou

ΜΕΤΑ

ialouroniko-meta-1

ialouroniko-meta-2

teoxane after plastikos xeirourgos papanikolaou

ialouroniko-oksi-1

RHA fillers plastikos xeirourgos papanikolaou

ialouroniko-oksi-proion2

Κλείστε ραντεβού →

Άλλες Θεραπείες