Ανάπλαση προσώπου με έγχυση βλαστοκυττάρων

Η γήρανση του προσώπου αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία, όπου κυρίως ο χρόνος και άλλοι εξωγενείς παράγοντες όπως το κάπνισμα και η ηλιακή ακτινοβολία επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα του δέρματος.

Ήδη από την 3η με 4η δεκαετία αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες λεπτές ρυτίδες στο πλάγιο των ματιών (πόδι της χήνας), ενώ η ρινοπαρειακή αύλακα στα πλάγια της ρινός γίνεται πιο βαθιά.

Από την 5η δεκαετία πλέον το πρόσωπο αρχίζει να χάνει σταδιακά το τριγωνικό του σχήμα, εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια και οι ρυτίδες γίνονται πιο έντονες στο μέτωπο, το πρόσωπο μέχρι τον λαιμό και το ντεκολτέ.

Τα επίπεδα κολλαγόνου, ελαστίνης και λίπους μειώνονται σημαντικά και το πρόσωπο δείχνει αφυδατωμένο με κουρασμένη και γερασμένη όψη.

Η τεχνική της έγχυσης βλαστοκυττάρων προερχόμενα από τον λιπώδη ιστό (nanofat grafting technique) αποτελεί την πλέον σύγχρονη μέθοδο ανάπλασης του προσώπου, όπως και του λαιμού και ντεκολτέ. Στα σημεία όπου θα γίνει η έγχυση, τα βλαστοκύτταρα είναι ικανά να διαφοροποιηθούν σε μοναδικά είδη ιστών και να αποκαταστήσουν την απώλεια σε κολλαγόνο και ελαστίνη δίνοντας μια νεανική και γεμάτη φρεσκάδα όψη στο πρόσωπό σας.

Τεχνική

Πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου 1 ώρα. Αρχικά με την χρήση μικροκάνουλας διαμέτρου 2-3mm και με οπές 1mm στο άκρο, γίνεται λήψη μικρής ποσότητας λίπους, συνήθως από την κοιλιά, το οποίο υποβάλλεται σε ειδική επεξεργασία και απομονώνονται τα βλαστοκύτταρα υπό την μορφή υγρού κιτρινωπού διαλύματος. Κατόπιν το διάλυμα μεταφέρεται σε μικρές σύριγγες και με την χρήση λεπτής βελόνης (27G) γίνεται έγχυση των βλαστοκυττάρων κάτω από το δέρμα δημιουργώντας μικρούς πομφούς. Πρέπει να σημειώσουμε ότι 30’ πριν την έγχυση εφαρμόζεται στο πρόσωπο αναισθητική κρέμα καθιστώντας την όλη διαδικασία εντελώς ανώδυνη.

Μετά την επέμβαση

Πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία με μόνιμα αποτελέσματα. Ο ασθενής επιστρέφει την ίδια ημέρα σπίτι του όπου και πρέπει να ακολουθήσει τις εξής οδηγίες:

  • Ένα μικρό οίδημα (πρήξιμο) και ερύθημα (κοκκίνισμα) υποχωρούν μετά από λίγες ώρες
  • Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στην δουλειά σας
  • Επιτρέπετε να βάλετε άμεσα make up
  • Ράμματα δεν υπάρχουν
  • Ενδέχεται στην περιοχή της κοιλιάς ή των μηρών όπου θα γίνει η λιποαναρρόφηση να εφαρμοσθεί μια ήπια περίδεση για 7-10 ημέρες

Μία και μόνο θεραπεία είναι αρκετή να δώσει λάμψη και να αναζωογονήσει το πρόσωπό σας, ενώ το αποτέλεσμα γίνεται άμεσα ορατό.

Κλείστε ραντεβού →

Άλλες Θεραπείες